T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / KÜÇÜKÇEKMECE - Halkalı Cumhuriyet ilkokulu

Yüz Yapraklı Bir Gül

About the project

 

Küçükçekmece'de öğrenci, öğretmen ve veli , tüm yaş kademelerinde kitap okuma alışkanlığı ve kitap sevgisini arttırmayı , kültürel alt yapılarını güçlendirmeyi amaçlayan sosyal sorumluluk ve eTwinning eğitim projemizdir. İngilizce kitap okunacaktır, tüm interaktif çalışmalar, toplantılar, değerlendirmeler İngilizce yapılacaktır.

AIMS

-Öğrencilerin;

-Okuma alışkanlıklarının geliştirilmesi,

-Sunuş ve kendini ifade etme becerileri kazanılması,

-Dil becerilerini geliştirmesi,

- Kitap okumanın sevdirilmesi,

- Eleştirel bakış açısının kazandırılması,

- Arkadaşlar ile kaliteli zaman geçirmenin sağlanması,

WORK PROCESS

Projeye gönüllü öğrencilerin katılımı sağlanacaktır. Proje süresince öğrenciler ile kitap okuma üzerine çeşitli etkinlikler düzenlenecektir. Bu bağlamda projeye katılan öğrenci ve öğretmenler ile düzenli aralıklarla toplantılar düzenlenecektir. Öğrenciler ve öğretmenler (arzu ederlerse aileler) projede birlikte okuma yapacakları bir zaman dilimi belirleyeceklerdir. Bu zaman diliminde tüm katılımcılar aynı anda kitap okuyacaklardır. Okunan kitaplar gruplar tarafından ortak seçileceği gibi dileyen katılımcılar kendilerine uygun farklı kitaplar da okuyabilir. Herkesin aynı anda kitap okuyacağı ana birlikte bir isim verilecektir. Bu isim katılımcılar için motivasyon kaynağı olacaktır. Proje süresince uygulamaya katılacak tüm ortaklara eşit düzeyde görev paylaşımının yapılması, proje yönetim planının yapılması, zaman çizelgesinin belirlenmesi sağlanacaktır. Proje başlamadan önce ve başladıktan sonra katılımcılara proje kurucusu ve uzman görüşü alarak hazırlanan testler uygulanacaktır.

EXPECTED RESULTS

Proje sonunda katılımcıların bir kavramı öğrenme ve anlama yeteneklerinin artırılması, problem çözme ve anlayarak okuma becerilerinin geliştirilmesi, Türkçeyi doğru kullanım becerilerinin geliştirilmesi, katılımcıların kelime hazinelerinin geliştirilmesi, hayal güçlerinin zenginleşmesi, farklı bakış açılarının kazandırılması, eleştirel düşünce becerilerinin kazandırılması beklenmektedir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 06.12.2021 - Güncelleme: 06.12.2021 14:59 - Görüntülenme: 232
  Beğen | 1  kişi beğendi