T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / KÜÇÜKÇEKMECE - Halkalı Cumhuriyet ilkokulu

Gökyüzüne Uçurtma Bırak

Proje hakkında

Çocukken hep uçurtma uçurmayı hayal etmiştim. O filmlerde uçurtma uçuran çocukları kıskanırdım. Önce kendi uçurtmamı yapardım. Sonra eğim çayır demeden zeytin ağaçlarına gidip, kendimi uçurtma kadar hafif hissederek kuvvetli rüzgar yönüne yönlendirilirken elimdeki ipi gevşeterek sağa sola koşuyordum. Bir mutluluk hafifliğiydi ve bunu daha sonra anladım. Çalıştığım köydeki çocukların da bu mutluluğu hissetmesini istiyorum. Ayrıca, eğlenirken bir yandan da sınıfta öğrendiklerini pekiştirmelerine yardımcı olmayı hedefliyorum.

AMAÇLARI

Uçurtma yapmak çocuğunuzun el becerisini, yaratıcılığını ve soyut düşünme yeteneğini geliştirir. Uçurtma bir yandan da çocukların tüm enerjisini ortaya çıkaracak bir spor dalı olduğundan, vücut koordinasyonlarından konsantrasyonlarına, sporun birçok dalındaki olumlu etkileri çocuğunuza aşılar.

 

İŞ SÜRECİ

 

ARALIK: Projenin oluşturulması , ortakların belirlenmesi, okul ve şehir tanıtımı , web 2.0 araçlarını kullarak proje logo ve afiş çalışmalarının yapılması, öğrenci sunumları.


OCAK: Çocukların gelecekteki hayallerini bir kağıda yazmaları ve istedikleri şekilde süslemeleri- Bunların Twinspace'e yüklenmesi, padlet oluşturma.


ŞUBAT: Uçurtma yapımı için gerekli malzemelerin temini- Öğrencilere ve velilere uçurtmanın yapımı hakkında bilgi verilmesi. Uçurtma konulu web 2.0 uygulamalarını kullanarak öğrencilerin kendi uçurtmasını tasarlaması.


MART: Öğrenci ve veli işbirliğinde uçurtmaların yapımı ve en yaratıcı uçurtmanın seçilmesi


NİSAN: Uçurtma uçurma denemelerinin yapılması.


MAYIS: Öğrencilerin hayallerini yazdıkları kağıtları şarkılar eşliğinde uçurtmaya tutturup gökyüzünde özgürce dolandırmaları. Uçurtma şenliği düzenleme.

 

BEKLENEN SONUÇLAR

 

Çocukların doğanın tüm güzellikleri içerisinde yaptığı eğlenceli bir oyun ve spor olan uçurtma aktivitesi aynı zamanda bilim etkinliği olarak da düşünülebilir. Çocuklar uçurtmanın nasıl uçtuğunu deneyimler ve bu sayede gözlem yetenekleri gelişir; analiz ve sentez yapmayı öğrenirler. Çocukların günlük yaşamda kullanılan malzemeler ve bu malzemelerin nitelikleri hakkında beslemiş olacakları bu merak, onların öğrenme isteklerini geliştirerek okuldaki derslerini dahi pozitif etkiler.
Uçurtma bir yandan da çocukların tüm enerjisini ortaya çıkaracak bir spor dalı olduğundan, vücut koordinasyonlarından konsantrasyonlarına, sporun birçok dalındaki olumlu etkileri çocuğunuza aşılar. Doğanın, gökyüzünün tüm güzellikleri eşliğinde renkli ve desenli uçurtma modellerini uçurduğunda yaşadığı mutluluk onun hiçbir zaman unutamayacağı bir anı olacak.

 

 

 

21-12-2020

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 21.12.2020 - Güncelleme: 25.12.2020 12:15 - Görüntülenme: 868
  Beğen | 30  kişi beğendi