T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / KÜÇÜKÇEKMECE - Halkalı Cumhuriyet ilkokulu

TBA ile 21. yy Becerileri

Proje hakkında

Toplumdaki değişimler birçok, kişi ve kurumu etkilemektedir. Eğitimde bu kurumlardan biridir. Yaşanan değişimler eğitsel açıdan da bazı değişimleri meydana getirmektedir. Eskiden bir öğrenciden beklenen davranış biçimi ve bilgi şu an için farklılaşmış durumdadır. Yapılan araştırmalar sonucunda öğrencilerden Yaratıcılık ve Yenilenme, Eleştirel Düşünme ve Problem Çözme, İletişim ve İşbirliği, Bilgi Okur-yazarlığı, Medya Okur-yazarlığı, Bilgi ve İletişim Teknolojileri (ICT) Okur-yazarlığı, Esneklik ve Uyum, Girişimcilik ve Öz-Yönelim, Sosyal ve Kültürlerarası Beceriler, Üretkenlik ve Sorumluluk, Liderlik ve Sorumluluk gibi 21. yy. becerileri olarak ifade edilen beceriler sahip olmaları beklenmektedir.

HEDEFLER

Öğrencilerimizin 21. yy. becerilerini farkında olma ve bu becerileri kazanma hususunda yetkinliklerini artırmayı hedefliyoruz.

 

ÇALIŞMA SÜRECI

Projemiz 5 ay sürecektir. Birinci ay proje ekibi öğretmen ve öğrencilerin tanışması ve hazırlık süreci olacaktır. İkinci, üçüncü ve dördüncü aylar Yaşam ve Meslek Becerileri, Öğrenme ve Yenilenme Becerileri, Bilgi, Medya ve Teknoloji Becerileri şeklinde üç ana başlık kapsamında öğrencilerle etkinlikler gerçekleştirilecektir. Beşinci ay ortak ürün ve proje raporlaması yapılarak tamamlanacaktır.

 

BEKLENEN SONUÇLAR

Öğrencilerin gelecekte sahip olmaları gereken becerilerin farkına varacak ve bu hususta yetkinlikleri artacaktır.

 

25-12-2020

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 25.12.2020 - Güncelleme: 25.12.2020 16:30 - Görüntülenme: 316
  Beğen | 1  kişi beğendi