İSTANBUL / KÜÇÜKÇEKMECE - Halkalı Cumhuriyet ilkokulu

Tolerance-Hoşgörü

Proje hakkında

İnsana, doğaya ve farklı kültürlere hoşgörü.Hoşgörü ailede başlar okulda devam eder. Çevresinde hoşgörü, adılara saygı sonsuz çocuk da saygılı olmayı ve hoşgörü göstermeyi öğrenir. Hoşgörü temelde; bizden farklı olanları kabullenmeyi, sınıflardan doğan zenginliği fark etmemizi sağlar. Hayat tüm canlılar için değerli, doğadaki tüm canlılara karşı sorumluluklarımızın olduğu projemizin hedeflerindendir.

Projemiz 5-11 yaş karma öğrenci takımlarıyla yürütülecektir. Bizler projemiz ile insana, doğaya ve tüm kültürlere hoşgörülü, saygılı ve anlayışlı; öz güveni yüksek; İleri bilgi gerektirdiği yetkinliklere sahip öğrenciler yetiştirerek geleceğe adımlarla yürümelerini hedeflemekteyiz.

AMAÇLARI

-Öğrencilerimizin, insanı insandan doğayı insandan ayırmadan tüm dünyayı hoşgörü, sevgi, barış içinde görmelerini hedefliyoruz

-Farklılıklara saygı göstermenin önemini kavrayacaklar

-Başkalarının duygu ve düşüncelerini anlamanın önemi ile ilgili farkındalık olduğunu öğrenecekler

-Hoşgörününün hayatımızdaki öneminin fark edecekler.

Uzaktan eğitim alarak web2 araçlarını tanıyacak ve ders materyalleri hazırlayacaklar. Derslere katılımları artacak.

İŞ SÜRECİ

Projemize ocak başında planlıyoruz. Projemizde 5-11 yaş öğrencilerle çalışacağız. Okul ve karma olmak üzere 2 ayrı proje takımları kuracağız. Öğrencilerimizin küçük olmasından başka velilerimizi de katacağız. Faaliyetlerimizi ve amaçlarımızı gerçekleştireceğiz ve nisan sergi düzenleyerek projemizin finalini yapacağız. Projemizde kriterlere uygun olarak eşleştirilmiş ve işbirliği gerçekleştireceğiz.

Ocak

Tanışma ve kendini okulunu ve yaşadığı yeri tanıtma. Ön anket

Proje logo ve afişinin yapılması ve oylama ile seçilmesi.

Doğaya ve canlılara hoşgörü

Şubat

Kültürlere Hoşgörü

MEVLÂNA CELALEDDİN RUMİ HOŞGÖRÜ ALGISI ÇALIŞMASI

Mart

Orman Haftasında projemiz adına birer ağaç dikimi yapmak

Evde Hoşgörü ve Empati

Belirlenen web2 araçlarıyla bir ders materyali oluşturma

Nisan

4 Nisan Sokak Hayvanları Günü

Proje Finali

Değerlendirme

BEKLENEN SONUÇLAR

Proje sonundaimiz, akademik başarı kadar hoşgörü, sorumluluk, saygı gibi bilgi kazanmanın önemli olduğunu öğrenecekler

Öğrencilerimiz Hoşgörünün bir vurdumduymazlık olmadığını. Hoşgörü görmezlikten gelmek olmadığını. Hoşgörünün bilmek olduğunu. Sınırları bilerek sürdürülen hayat biçimi öğreneceklerdir. Hoşgörünün bir anlayış, anlayışlı olmanın adı olduğunu kavrayacaklar. Öğrencilerimiz merhamet duygusu kendi yaşamının haricinde yaşam savaşlarının da farkına varan ve bunun dışında kalan bireyler olarak çevrelerine örnek olacaklardır.

12-01-202112-01-202112-01-202112-01-202112-01-2021

Yayın: 12.01.2021 - Güncelleme: 12.01.2021 12:16 - Görüntülenme: 542