e-Twinning Projeleri

Okulumuz projeleri

Kuruculugunu Yasemin Kocatepe ve Gülzar Alakborava nin yaptığı projemiz başladı.Okulumuz öğretmenlerinden Şehnaz Türköz Çam 'ın da yer aldığı projedemizde amacımız farklı sosyal kimliklerden gelen 5-11 yaş çocukların akranlarıyla kaliteli vakit geçirmelerini,oyun yoluyla kaygılarının azaltılmasını ve olumlu davranışlarının artmasını,oyun yoluyla iletişime geçerek bir birine olan güven duygusunu geliştirmeyi, dijital bağımlılık yerine oyunlarla vakit geçirmeyi amaçlamaktadır.

About the project

Küçükçekmece'de öğrenci, öğretmen ve veli , tüm yaş kademelerinde kitap okuma alışkanlığı ve kitap sevgisini arttırmayı , kültürel alt yapılarını güçlendirmeyi amaçlayan sosyal sorumluluk ve eTwinning eğitim projemizdir. İngilizce kitap okunacaktır, tüm interaktif çalışmalar, toplantılar, değerlendirmeler İngilizce yapılacaktır.

About the project

Our project is on STEM education. In the project, students will find solutions to the problems they encounter while traveling in space with STEM education. We will provide STEM education to our students. We will conduct interdisciplinary studies using the disciplines of Science, Mathematics, Engineering and Technology. Our students will get to know students from different schools. Our students will do activities with different schools.

Projemiz STEM eğitimi üzerinedir. Projede öğrenciler uzayda yolculuk yaparken karşılaştığı sorunlara STEM eğitimi ile çözüm bulacaktır. Öğrencilerimize STEM eğitimi vereceğiz. Bilim, Matematik, Mühendislik ve Teknoloji disiplinleri kullanarak disiplinler arası çalışmalar yapacağız. öğrencilerimiz farklı okullardaki öğrencileri tanıyacak. farklı okullarla etkinlikler yapacak.

Proje hakkında

İnsana, doğaya ve farklı kültürlere hoşgörü.Hoşgörü ailede başlar okulda devam eder. Çevresinde hoşgörü, adılara saygı sonsuz çocuk da saygılı olmayı ve hoşgörü göstermeyi öğrenir. Hoşgörü temelde; bizden farklı olanları kabullenmeyi, sınıflardan doğan zenginliği fark etmemizi sağlar. Hayat tüm canlılar için değerli, doğadaki tüm canlılara karşı sorumluluklarımızın olduğu projemizin hedeflerindendir.

Projemiz 5-11 yaş karma öğrenci takımlarıyla yürütülecektir. Bizler projemiz ile insana, doğaya ve tüm kültürlere hoşgörülü, saygılı ve anlayışlı; öz güveni yüksek; İleri bilgi gerektirdiği yetkinliklere sahip öğrenciler yetiştirerek geleceğe adımlarla yürümelerini hedeflemekteyiz.

Proje hakkında

Su kaynaklarının azalması ile tüm canlıların yaşamları tehlike altındadır. geleceğimizde bu su kaynaklarını korumak ve farkındalık yaratma fikri ile projemizi oluşturduk.
Projemiz ile yaşam kaynaklarımızdan suyun önemi, içilebilir su kaynakları ve bunların korunması için farkındalık yaratarak su tasarrufunu sağlamayı hedeflenmektedir.
With the decrease in water resources, the lives of all living things are in danger. We created our project with the idea of protecting these water resources and raising awareness in our future.
With our project, it is aimed to save water by creating awareness for the importance of water, potable water resources and their protection.

Proje hakkında

Toplumdaki değişimler birçok, kişi ve kurumu etkilemektedir. Eğitimde bu kurumlardan biridir. Yaşanan değişimler eğitsel açıdan da bazı değişimleri meydana getirmektedir. Eskiden bir öğrenciden beklenen davranış biçimi ve bilgi şu an için farklılaşmış durumdadır. Yapılan araştırmalar sonucunda öğrencilerden Yaratıcılık ve Yenilenme, Eleştirel Düşünme ve Problem Çözme, İletişim ve İşbirliği, Bilgi Okur-yazarlığı, Medya Okur-yazarlığı, Bilgi ve İletişim Teknolojileri (ICT) Okur-yazarlığı, Esneklik ve Uyum, Girişimcilik ve Öz-Yönelim, Sosyal ve Kültürlerarası Beceriler, Üretkenlik ve Sorumluluk, Liderlik ve Sorumluluk gibi 21. yy. becerileri olarak ifade edilen beceriler sahip olmaları beklenmektedir.

Proje hakkında

Bu proje ile öğrencilerimizi okuma becerilerinin yanı sıra İngilizce yazma becerilerini de geliştirmeye teşvik ediyoruz. Ayrıca, dünyanın ne kadar büyük olduğunu ve diğer ülkelerle iletişim kurmak için İngilizce öğrenmenin ne kadar önemli olduğunu anlamalarını istiyoruz.

Proje hakkında

Çocukken hep uçurtma uçurmayı hayal etmiştim. O filmlerde uçurtma uçuran çocukları kıskanırdım. Önce kendi uçurtmamı yapardım. Sonra eğim çayır demeden zeytin ağaçlarına gidip, kendimi uçurtma kadar hafif hissederek kuvvetli rüzgar yönüne yönlendirilirken elimdeki ipi gevşeterek sağa sola koşuyordum. Bir mutluluk hafifliğiydi ve bunu daha sonra anladım. Çalıştığım köydeki çocukların da bu mutluluğu hissetmesini istiyorum. Ayrıca, eğlenirken bir yandan da sınıfta öğrendiklerini pekiştirmelerine yardımcı olmayı hedefliyorum.

TBA EVİMİZDE

Covit-19 virüsü nedeniyle eğitime verilen zorunlu arada öğrencilerimizin eğitimlerini sekteye uğratmadan , bu süreci verimli bir şekilde değerlendirilerek ,  disiplenler arası ilişki kurularak Tasarım beceri atölyeleri çalışmalarının  5 alanındaki (kültür,spor,bilim,yaşam ve sanat ) etkinliklerinin evde veli desteği ile yapılması hedeflenmektedir.